Glabbeek fietst tegen kanker: gezocht deelnemers en vrijwilligers!

Publicatiedatum: 20/06/16

De gemeente Glabbeek gaat volgend jaar met een eigen team “Glabbeek fietst tegen kanker” van 25 tot 28 mei 2017 deelnemen aan de 1.000 km tegen kanker. Het Hemelvaartweekend is al enkele jaren het 1.000 km-weekend in de strijd tegen kanker. Samen met duizenden zielsgenoten gaat ook het team uit Glabbeek trappen tegen kanker! En dat vier dagen lang! De totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km, dus twee etappes per dag. Die etappes worden gereden in peloton, en telkens rijdt één lid van het team een etappe. Hierbij is er de keuze uit een peloton van 24, 27 of 30 km/u.  Je verdeelt met je team de etappes onder elkaar. Elk team bestaat uit maximum acht fietsers. De netto-opbrengst van de 1.000 km gaat elk jaar naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5.000 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1.000 km.

De gemeente Glabbeek is nu op zoek naar acht deelnemers voor het team “Glabbeek fietst tegen kanker” en vrijwilligers en verenigingen die mee hun schouders willen zetten om de 5.000 euro sponsoring in te zamelen om ons team op 25 mei 2017 aan de start te kunnen brengen.

De gemeentelijke sportdienst wil met alle inwoners en verenigingen binnen de gemeente de krachten bundelen voor deze lovenswaardige fietsactie tegen deze vreselijke ziekte.
Meer info en suggesties via Hilde Holsbeeks, schepen van sport: hilde.holsbeeks@glabbeek.be .

Deel deze pagina
Afdrukken