Probleem geurhinder drinkwater krijgt oplossing

Publicatiedatum: 30/06/16

In sommige straten in Glabbeek werden de voorbije dagen problemen gesignaleerd met de geur van het leidingwater. De Watergroep voerde een grondig onderzoek uit en er werden meerdere stalen genomen en onderzocht. Hieruit blijkt nu dat deze geur wordt veroorzaakt door een chloorverbinding die ontstaan is op de zandfilter van het waterproductiecentrum Menebeek (Kumtich). Het Agentschap Zorg en Gezondheid en de toezichthouder VMM (Vlaamse Milieumaatschappij) bevestigen dat deze stof geen probleem stelt voor de drinkwaterkwaliteit. Het is wel een stof met een zeer lage geurdrempel, wat al bij zeer lage concentraties zorgt voor de sterke chloorachtige geur. Die geur wordt mede veroorzaakt door een verhoogde chloordosering die de Watergroep uit voorzorg hadden doorgevoerd omwille van de weersomstandigheden. De chloorgehaltes blijven echter onder de drinkwaternorm.

De Watergroep voert op donderdag 30 juni een aanpassing door in haar waterproductiecentrum, waardoor het probleem tegen het weekend van de baan zou moeten zijn.
Voor bijkomende vragen kan u bij de Watergroep contact opnemen via christine.liebens@dewatergroep.be of gsm 0496 57 47 72.

Deel deze pagina
Afdrukken