Buitenschoolse kinderopvang ’t Kloempke start deze zomer met project open speelaanbod!

Publicatiedatum: 4/07/16

De gemeentelijke kinderopvang ’t Kloempke werd begin dit jaar geselecteerd voor een intensief vormings- en begeleidingstraject rond het thema ‘open speelaanbod’.  Door deze selectie kreeg het team de unieke kans om gecoacht te worden door het VVSG-steunpunt kinderopvang en Diverscity in samenwerking met de Vlaamse dienst speelpleinwerk.

Onder het motto “spelen is lekker doen waar je zelf zin in hebt” zijn kinderen vrij in hun spelkeuze en kunnen ze experimenteren in verschillende speelhoeken onder begeleiding. Doordat kinderen kunnen kiezen uit een aanbod dat het beste aansluit bij hun leefwereld, leidt een open speelaanbod tot meer welbevinden en betrokkenheid van alle kinderen.
Het team ging aan de slag en ontwikkelde nieuwe speelhoeken: In de schrijnwerkerij wordt er getimmerd en gebouwd naar hartenlust. Boven in het lunapark kunnen kinderen terecht in het casino of ze kunnen kiezen voor een wedstrijd airhockey of tafelvoetbal. Ook op de WII zal er onder begeleiding gespeeld kunnen worden. Het ateljee staat open voor de creatievelingen en knutselaars en uitrusten met een boekje of strip kan in de snoezelhoek. Een bezoekje aan de kapper? Een massage? Jezelf verkleden en schminken? Het kan in de welness! Aan de zandbak komt er een pop-uprestaurant waar de kinderen naar hartenlust zand en moddertaartjes kunnen maken. In de kantine wordt er een bar gezet en gaan alle kookactiviteiten door. Verder blijven natuurlijk onze vertrouwde hoeken ook beschikbaar: de bouwhoek met lego, knex, duplo, noppers,…  Onze hoek met gezelschapsspelletjes, het winkeltje en de poppenhoek, de hoek met fantasiespelen, …  Buiten op de speelplaats is er ruimte voor de voetballers, kan er gefietst worden en gaat de garage open met alle buitenspeelgoed ! Bovendien kunnen kinderen die dit willen deelnemen aan 2 begeleide activiteiten per dag: gaande van quiz, koken tot deelnemen aan zoektochten en zeepkisten bouwen.
Met dit aanbod hopen we er voor de kinderen een super zomervakantie van te maken. Op dinsdag 30 augustus sluiten we het project OPEN SPEELAANBOD af met een groot bengeltjesfeest. Het wordt een spetterende dag met in de namiddag een meet en greet met Spiderman en Elza van Frozen! Natuurlijk mogen de frietjes en de springkastelen niet ontbreken en ook ouders zijn welkom voor een drankje.

Deel deze pagina
Afdrukken