Nieuwe (roze) vuilniszakken vanaf nu verkrijgbaar

Publicatiedatum: 5/07/16

De inwoners van de Oost-Brabantse gemeenten die bediend worden door de afvalintercommunale Ecowerf, zoals de gemeente Glabbeek, hebben er sinds 1 juli 2016 een nieuwe zak voor gescheiden afval bij. In de roze vuilniszak zijn vanaf dan zachte plastics zoals folies, draagtassen, kleerhangers en klein speelgoed welkom. De roze vuilniszak wordt niet aan huis opgehaald, maar dien je zelf naar het containerpark te brengen.

Sinds 1 juli kan je met harde plastics (onder plastic buizen, emmers, speelgoed, bierbakken, wasmanden en tuinmeubelen) en zachte plastics via de nieuwe roze vuilniszak (folies, draagtassen, kuipjes en vlootjes, kleine potjes, kleerhangers en klein speelgoed) terecht in het containerpark. Het tarief voor de harde plastics wordt bepaald in functie van de gangbare tarieven. De zachte plastics kan je aanbieden in een daarvoor nieuwe ontwikkelde roze vuilniszak.
Ecowerf denkt dat door plastics apart in te zamelen 9 kilo plastic per inwoner per jaar gerecycleerd kan worden. Ook kan tot 12 procent minder CO2 uitgestoten worden bij de verbranding van het restafval. De Inwoners kregen ondertussen nog een uitgebreide brochure van Ecowerf in de brievenbus met praktische informatie en de correcte sorteerregels.

Zakken verkrijgbaar

De roze zaken zijn vanaf heden verkrijgbaar op het gemeentehuis (dienst Info) aan 2,50 euro per rol van 10 stuks.

Deel deze pagina
Afdrukken