Praktische informatie voor bewoners en geïnteresseerden opgraving Engelse bommenwerper in Glabbeek op 11-12-13 november 2016

Publicatiedatum: 9/11/16

Verkeersinformatie: De Pamelenstraat in deelgemeente Bunsbeek is ter hoogte van de crashlocatie op 11-12-13 november onderbroken en volledig verkeersvrij. Komende van de steenweg N29 is er een parkeerverbod aan de rechterzijde van de straat over de ganse lengte van de Pamelenstraat. Parkeren is enkel toegelaten aan de linkerzijde. Komende van de Steenbergenstraat is er een parkeerverbod aan de linkerzijde van de straat over de ganse lengte van de Pamelenstraat. Parkeren is enkel toegelaten aan de rechterzijde. Voor de graafsite op de crashlocatie is er een volledig parkeerverbod voor onbevoegden. Deze maatregelen zijn noodzakelijk zodat bij eventuele calamiteiten de hulpdiensten en de technische diensten van de gemeente door kunnen.
Informatie voor bezoekers: Iedereen is welkom om de graafwerken te komen bekijken maar alle publiek dient achter de nadars te blijven op de Pamelenstraat voor de crashlocatie waar de graafwerken bezig zijn. Onbevoegden mogen onder geen beding de graafsite betreden. Op 11 november 2016 zijn er twee ceremonies voor het groot publiek aan de crashlocatie. Van 9u tot 9u20 is er bij de start van de graafwerken een militaire ceremonie en bloemenhulde door de burgemeester, defensie en de ambassadeurs van het Verenigd Koninkrijk en Australië in aanwezigheid van familieleden van de slachtoffers. Van 14u tot 14u21 is er een militaire ceremonie van de Honor Guard ter nagedachtenis van de slachtoffers.

Deel deze pagina
Afdrukken