Afvalinzamelingen aan huis en containerpark: wijzigingen vanaf 1 januari!

Publicatiedatum: 19/12/16

Wijzigingen afvalophalingen aan huis in 2017

Afval wordt door Ecowerf vanaf 1 januari 2017 niet langer per gemeente ingezameld, maar volgens een nieuw kostenbesparend plan over de gemeentegrenzen heen. Aangrenzende gemeenten in een cluster krijgen dezelfde inzameldag. Bovendien verandert de inzamelfrequentie voor papier-karton en pmd: EcoWerf zamelt deze 3-wekelijks in op dezelfde dag. De inzameling van gft en huisvuil blijft 2-wekelijks, maar gebeurt voortaan op dezelfde dag.

Opgelet! Door de nieuwe rondes kan de ophaalwagen vroeger of later langskomen dan gewoonlijk: zet je afval steeds vóór 07.00 uur ’s morgens buiten. Raadpleeg de nieuwe afvalkalender (die je in december in uw brievenbus kreeg) voor de juiste inzameldagen! Heb je de kalender op 31 december nog niet ontvangen, vraag deze dan aan via de gemeentelijke milieudienst of via EcoWerf. De kalender staat online op www.ecowerf.be of download de app Recycle! (voor iPhone en Android).

Afval niet meegenomen? Stond het vóór 07.00 uur buiten en werd het correct aangeboden? Bel dan gratis de groene lijn: 0800/97 0 97. Laat het afval voorlopig buiten staan en volg de instructies van het klantenonthaal.

Wijzigingen containerpark in 2017

Vanaf januari 2017 start EcoWerf met haar masterplan containerparken. Als inwoner van Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Keerbergen, Kortenberg, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Tremelo kan je dus naar de 10 containerparken va EcoWerf in deze gemeenten. De tarieven en aanbiedingsvoorwaarden blijven in Glabbeek ongewijzigd. Doordat de prijzen in alle andere gemeente voor het containerpark wel omhoog gingen en Glabbeek de enige gemeente is die niet meedoet aan deze prijsstijging wordt er aan alle inwoners van Glabbeek een korting toegekend zodat de oude prijzen behouden blijven!  

Meer info: Milieudienst gemeente Glabbeek, 016/77.29.34, milieu@glabbeek.be of schepen van milieu en afval Kris Vanwinkelen, tel. 0496/55.30.59, kris.vanwinkelen@glabbeek.be

Deel deze pagina
Afdrukken