Gemeente Glabbeek blijft beroep doen op groenjobs voor onderhoud kerkhoven

Publicatiedatum: 10/04/17

Het gemeentebestuur van Glabbeek blijft hoog inzetten op onkruidvrije kerkhoven. De 6 kerkhoven in Glabbeek zullen nu al voor het derde jaar, sinds het Europees verbod op het gebruik van pesticiden, via groenjobs door een sociaal economiebedrijf onkruidvrij gehouden. Voor deze samenwerking met een sociaal economiebedrijf krijgen we als gemeente vandaag maar liefst 50% subsidies voor de inzet van deze groenjobs. Vandaag deed het gemeentebestuur de gunning aan sociaal economiebedrijf de Winning voor een bedrag van 25.000 euro. Door de subsidies die we voor deze groenjobs krijgen is de werkelijke kost slechts de helft hiervan.
Propere kerkhoven zijn voor het gemeentebestuur een absolute topprioriteit, alleen al uit respect voor onze dierbaren die er hun laatste rustplaats hebben. Wij controleren alle kerkhoven regelmatig op onkruid, maar de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat het onkruid op enkele dagen tijd weelderig kan groeien. Wij doen daarom een oproep aan de inwoners, merk je toch nog onkruid op de kerkhoven, laat het ons dan onmiddellijk weten en wij doen dan direct het nodige!

Onkruid op kerkhoven melden kan via milieu@glabbeek.be, johnny.reweghs@glabbeek.be (schepen van kerkhoven) of burgemeester@glabbeek.be

Deel deze pagina
Afdrukken