Wil je deze zomer van uw straat een speelstraat maken?

Publicatiedatum: 17/05/18

De gemeenteraad keurde vorig jaar een nieuw reglement goed dat het organiseren van speelstraten in onze gemeente mogelijk maakt. Een speelstraat is een openbare weg, of een stukje ervan, die tijdelijk en tijdens bepaalde uren worden omgetoverd tot een heus speelparadijs voor alle kinderen uit de buurt. Een speelstraat bant immers het doorgaand verkeer uit de straat waardoor kinderen er zich naar hartenlust en zonder zorgen kunnen amuseren. Enkel bewoners of bezoekers hebben er ‘stapvoets' doorrijden. Een speelstraatinitiatief is tijdelijk, want enkel tijdens de paas- en zomervakantie kunnen de bewoners van de straat zich kandidaat stellen. Ook slechts tijdens bepaalde uren, want een speelstraat kan alleen tussen 14 en 20 uur verkeersvrij gemaakt worden. Een speelstraat is er in de eerste plaats voor kinderen van de buurt maar ervaring leert ons dat ook volwassenen volop genieten van het sociale aspect van een speelstraat. Het initiatief voor een speelstraat dient steeds uit te gaan van inwoners zelfs, maar de gemeente onderzoekt wel steeds of de straat in kwestie zich leent tot een speelstraat.

Je kan het reglement bekomen of een speelstraat aanvragen via www.glabbeek.be/evenementenloket of op het gemeentehuis bij de jeugddienst.

Meer info

Jeugddienst, 016/77.29.28, jeugd@glabbeek.be of jeugdschepen Hilde Holsbeeks, 0476/34.54.82, hilde.holsbeeks@glabbeek.be

Deel deze pagina
Afdrukken