De rennersploeg van “Glabbeek fietst tegen Kanker” zorgde mee voor recordopbrengst voor de achtste editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Publicatiedatum: 29/05/17

Dit jaar zamelden honderden renners tijdens de achtste editie van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker maar liefst 4.085.000 euro in, wat een absoluut record was. Met de opbrengst financiert Kom op tegen Kanker klinisch onderzoek waar de overheid of de farma-industrie geen oog voor heeft. Schouder aan schouder reden honderden renners de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Ook de ploeg “Glabbeek fietst tegen Kanker” bestond uit 8 wielrenners: Gerrit Willems, Gert Lenaerts, Ronny Vergeylen, Ronny Laermans, Chris Vandegaer, Steve Bogemans en Jim Vanden Eynde uit Glabbeek en Jurgen Willems uit Tienen.

Dit initiatief werd dit jaar voor het eerst genomen door schepen van sport en welzijn Hilde Holsbeeks en Gerrit Willems. Heel wat initiatieven op evenementen in de gemeenten en giften van enkele handelaars uit Glabbeek, de kindergemeenteraad, de burgemeester, jeugdhuis de Bunker, Dorpsfeesten Kapellen en de Dorpspartij zorgden voor de noodzakelijke sponsoring van ruim 15.000 euro die nodig was om de renners aan de start te brengen.  

Deel deze pagina
Afdrukken