Kandidaten gezocht voor de nieuwe cultuur- en erfgoedraad & de senioren- en welzijnsraad

Publicatiedatum: 14/07/17

De gemeenteraad keurde de uitbreiding van de cultuurraad tot een nieuwe cultuur- en erfgoedraad en van de seniorenraad tot een nieuwe senioren- en welzijnsraad goed.

De nieuwe cultuur- en erfgoedraad

Omdat het gemeentebestuur vandaag enorm hoog inzet op het conserveren van ons lokaal erfgoed was er meer dan ooit nood aan een adviesraad op vlak van erfgoed. Het gemeentebestuur besliste om de krachten hiervoor te bundelen en de bestaande cultuurraad hiervoor uit te breiden tot een cultuur –en erfgoedraad. Deze nieuwe adviesraad bundelt vanaf nu niet alleen de krachten op vlak van erfgoed en cultuur, maar ook de werkgroep GC De Roos en het beheersorgaan van de gemeentelijke bibliotheek vallen vanaf nu onder deze ene structuur. Producties in GC De Roos, lezingen van de bibliotheek, optredens van de leerlingen van het GMTA, culturele organisaties en initiatieven op vlak van ons lokaal erfgoed zullen hierdoor beter op elkaar afgestemd kunnen worden met als doel nog meer toegankelijkere en vooral betaalbare cultuur voor iedereen te brengen.  

Voor de nieuwe cultuur- en erfgoedraad zijn we op zoek naar geïnteresseerde inwoners en deskundigen op vlak van cultuur en erfgoed.

De nieuwe senioren- en welzijnsraad

De bestaande gemeentelijke seniorenraad werd als erkende adviesraad uitgebreid tot de gemeentelijke senioren- en welzijnsraad. Naast de bestaande seniorenorganisaties worden in deze nieuwe adviesraad ook de ziekenzorgorganisaties die actief zijn binnen de gemeente als stemgerechtigde leden opgenomen in het nieuwe bestuur. De ziekenzorgorganisaties maakten deel uit van de cultuurraad, maar bieden vanaf nu als volwaardig lid van de senioren –en welzijnsraad een veel grotere meerwaarde.  

Voor de nieuwe senioren- en welzijnsraad zijn we op zoek naar onafhankelijke niet-georganiseerde geïnteresseerde senioren en deskundigen inzake beleid op vlak van senioren, welzijn en zorg.

Kandidaat?

Wil je meewerken binnen één van deze adviesraden stuur dan een kort briefje naar het gemeentebestuur via e-mail cultuur@glabbeek.be of breng het binnen op het gemeentehuis vóór 28 september 2017.

Meer info

Diensthoofd cultuur, senioren en erfgoed Alain Goyens, 016/77.93.93, cultuur@glabbeek.be

Schepen van Cultuur, Natasja Ons, 0470/97.55.48, natasja.ons@glabbeek.be

Burgemeester Peter Reekmans, 016/77.29.21, burgemeester@glabbeek.be

Schepen van Senioren Kris Vanwinkelen, 0496/55.30.59, kris.vanwinkelen@glabbeek.be

Deel deze pagina
Afdrukken