Afwerking nieuwe gemeenteschool gaat eindfase in

Publicatiedatum: 3/07/17

De eerste dag van de schoolvakantie was vandaag ook de eerste werkdag van de laatste fase voor de afwerking van de nieuwe gemeenteschool de Springplank in Glabbeek. Op de eerste vakantiedag vloog de aannemer er met zijn zware graafmachines al onmiddellijk in en werd de oude speelplaats van de lagere school volledig opgebroken, afgegraven en genivelleerd. Tijdens de twee vakantiemaanden wordt de nieuwe speelplaats voor de lagere school en gans de buitenomgeving verder afgewerkt zodat de school volledig klaar zal zijn tegen het nieuwe schooljaar op 1 september '17.

Welke werken dienen er nog te gebeuren?

Op de nieuwe speelplaats voor de lagere school komt er een valtegelzone van 80m² met nieuwe speeltuigen. Het oudercomité gaf voor deze speeltuigen een schenking aan de school van maar liefst 5.000 euro. Er komt een volleybalterrein van 9 op 15 meter en de speelplaats krijgt meerdere zit –en vertelhoeken. Naast de speelplaats komt er een multifunctionele sportkooi van 15 x 30 meter met kunstgras. En tot slot wordt er ook een educatieve groene speelplaats aangelegd met een vlindertuin en wilde bloementuin.
De nieuwe schoolsite krijgt een grote overdekte fietsstalling van maar liefst 4,4 op 10 meter aan de linkerzijde van het nieuwe schoolgebouw. Aan de afhaalzone voor de ouders komt er een overkapping met een wachtluifel van 24 m² zodat ook de ouders bij slecht weer een beschutting hebben. En ook aan de rechterzijde van het gebouw van de lagere school komt er een overkapping van maar liefst 133 m² waaronder de kinderen van de lagere school hun boekentas in rekken kunnen plaatsen en er zelf beschutting kunnen zoeken bij slecht weer.

Deel deze pagina
Afdrukken