Tijdelijk harder water vanaf 4 september

Publicatiedatum: 4/09/17

De Watergroep voert momenteel renovatiewerken uit in het waterproductiecentrum van Zoutleeuw. Door de inzet van moderne technologie kunnen wij u ook in de toekomst kwaliteitsvol water blijven leveren en kunnen we de installatie bovendien efficiënter beheren. Tijdens deze werken zal ook de onthardingsinstallatie aangepast worden. Hiervoor is het nodig de ontharding tijdelijk buiten dienst te nemen. Hierdoor zal een deel van de inwoners van Glabbeek tijdelijk harder water krijgen. De betrokken klanten ontvangen hierover een brief van De Watergroep.

Het uitschakelen van de ontharding zal gebeuren op maandag 4 september 2017. Hierdoor zal de hardheid van het geleverde drinkwater, die momenteel 18 Franse graden bedraagt, tijdelijk stijgen naar 38 Franse graden. Na de nodige werken aan de onthardingsreactoren en de randapparatuur, kan de ontharding terug in dienst genomen worden. Dit zal ten laatste eind november 2017 gebeuren. Vanaf dan zal u terug drinkwater krijgen met een hardheid van 18 Franse graden.

Aangezien het een tijdelijke verhoging van de hardheid betreft, is het voor gewone huishoudelijke toepassingen en apparaten niet nodig de instellingen te wijzigen. Voor speciale toepassingen raden wij u aan met uw installateur te overleggen of een wijziging van de instellingen al dan niet aangewezen is.

Hard water is perfect gezond drinkwater, maar het zorgt wel voor kalkafzetting wanneer het verwarmd wordt. Dat merkt u bv. op kranen en douchekoppen of in waterkokers en koffiezetapparaten. We houden de periode van de renovatiewerken dan ook zo kort mogelijk, zodat u snel weer het zachtere water krijgt dat u gewoon bent.

Voor meer informatie kan u terecht op www.dewatergroep.be/zoutleeuw.

Deel deze pagina
Afdrukken