Dienst Aangepast Vervoer - vzw Mobiel

Publicatiedatum: 19/09/17

Voor personen met een mobiliteitsbeperking behoort het gebruik van het gewone openbaar vervoer niet altijd tot de opties. De vzw Mobiel wil voor deze mensen een oplossing op maat zoeken. Het is een organisatie die zich inzet voor vervoer van iedereen die omwille van diverse redenen beperkt is in zijn mobiliteit.

Mensen met mobiliteitsbeperkingen zijn niet altijd in staat gebruik te maken van de lijndienst en belbussen van De Lijn. Niet de afwezigheid van aanbod, maar wel de toegankelijkheid is hier het probleem.  De vzw Mobiel met cluster 'Tienen, Boutersem, Hoegaarden Landen, Linter, Zoutleeuw en Glabbeek',  met vertrekplaats Tienen, wil zich inzetten voor iedereen die omwille van beperkingen moeilijkheden ondervindt om zich te verplaatsen. De meeste ritten worden aangevragd in het kader van medisch- en zorgvervoer, sociaal vervoer en vrijetijdsvervoer.

Met deze nieuwe samenwerking zal men in staat zijn in alle gemeenten van de cluster vervoer aan te bieden. De oprichting van de vzw Mobiel in de regio is een belangrijke stap in de realisatie van basismobiliteit voor iedereen. Mobiliteit is immers een essentiële voorwaarde voor een goed sociaal leven. Mobiliteit zorgt voor werk, voor sociale contacten, voor vrijheid, kortom, voor een kwalitatiever leven.”

Deel deze pagina
Afdrukken