Containerpark tijdelijk gesloten

Publicatiedatum: 8/01/18

Het containerpark zal tijdelijk gesloten zijn wegens verbouwingen van 7 januari tot 30 april. Op donderdag 3 mei 2018 gaat het vernieuwde park weer open. Vanaf 7 januari 2018 kan elke inwoner terecht in alle andere andere DifTar-parken van EcoWerf in de regio.
De bestaande loods van het containerpark wordt afgebroken en er komt in de plaats een nieuw openluchtpark. Deze vernieuwing van het containerpark door Ecowerf kadert in het asbestafbouwplan van de gemeente Glabbeek. De tijdelijke sluiting is noodzakelijk om de werken efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren omdat het dak van de loods asbest in een gebonden toestand bevat.

Waar kunnen de inwoners intussen terecht met hun afval?

Elke inwoner kan zijn afval steeds aanbieden tijdens de huis-aan-huisinzamelingen. De ophaaldata zijn terug te vinden op de afvalkalender 2018, de websites van EcoWerf en de gemeente en op de recycle app. Alle inwoners van Glabbeek kunnen tijdens de verbouwingen ook terecht in de containerparken van EcoWerf in de buurgemeenten Tienen en Lubbeek: Tienen (Leeuwerikweg 18) of Lubbeek (Bollenberg 84-88).

De parken zijn open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 12.30 tot 19.30 uur en op zaterdag van 9 tot 16 uur. De lagere tarieven die van toepassing zijn in Glabbeek gelden ook voor de inwoners van Glabbeek op de andere recyclageparken.

(iedereen kan ook terecht in de containerparken van Haacht, Herent, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en Tremelo)

Info

Ecowerf: 0800/97097 of Milieudienst Glabbeek: 016/77.29.34

Deel deze pagina
Afdrukken