Glabbeek Herdenkt met groot theaterspektakel voor herdenking 100 jaar einde WOI – Oproep voor lokaal talent!

Publicatiedatum: 12/01/18

De cultuur- en erfgoedraad gaat in september 2018 een groot toneelspektakel organiseren om het einde van de Groote Oorlog 100 jaar geleden te herdenken.

In 2014 organiseerde we als gemeente al in het kader van Glabbeek Herdenkt een toneelproductie voor de 100-jarige herdenking van de start van WO I. Tijdens de grote herdenking in 2014 stonden de gesneuvelde soldaten en burgerslachtoffers uit ons dorp centraal en werd er naast de theaterproductie langs de Lindeboomwandeling ook een nieuw herdenkingsmonument aan het massagraf onder de Lindeboom ingehuldigd. In 2016 organiseerden we ook al succesvol met lokaal talent met Glabbeek Cultureel een tijdreis in ons dorp doorheen de eeuwen. En in september 2018 gaan we met Glabbeek Cultureel en Glabbeek Herdenkt opnieuw een theaterproductie organiseren waarin vooral de vrede en het einde van de Groote Oorlog 100 jaar geleden centraal staat.

Opnieuw kiezen we voor lokaal talent op de planken en daarom doen we een oproep aan alle inwoners van jong tot oud die willen meespelen in deze nieuwe theaterproductie. Ervaring in een toneelvereniging of muzikale aanleg is een pluspunt maar zeker geen must! Kandidaten kunnen zich melden via cultuur@glabbeek.be of 016/77.93.93.

Deel deze pagina
Afdrukken