Info-avond “Wilde bijen in de wegbermen van Glabbeek”

Publicatiedatum: 1/03/18

In 2016 werden langs diverse bloemrijke bermen in onze gemeente zowat alle aanwezige wilde bijen geïnventariseerd, en dat resulteerde in de ontdekking van meer dan 50 soorten! Op maandag 19 maart 2018 nodigen de gemeente Glabbeek, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Natuurpunt Studie u graag uit op een heuse ‘bloemen en bijen-special’.

De bijenspecialist die het onderzoek verrichtte, komt zijn resultaten voorstellen onder de vorm van een boeiende vertelling. Wat gaat de gemeente doen om al deze soorten te behouden of om nog meer soorten bijen en vlinders aan te trekken? En U? - We zijn toch allemaal een stukje verantwoordelijke én genieter van onze mooie bermen, niet? Hoe kunt u bovendien uw eigen tuin bijvriendelijker maken?

Met al een beetje lente in de neus krijgt u na deze voorstelling ongetwijfeld goesting om met heel wat weetjes aan de slag te gaan, of bij een wandeling uw voelsprieten extra uit te steken. Heel wat wilde bijen kunt u immers zelf met weinig moeite leren herkennen. Ga dus gerust op onderzoek en weet: … de meeste steken niet!

Locatie: GC De Roos, Grotestraat te Glabbeek
Uiteenzetting: 20 - 22 uur
De aanwezigen krijgen meteen een gratis “bijenpakket” mee naar huis: een houten bijenblok, een zakje bloemenzaad en een brochure over wilde bijen. Dit materiaal is enkel beschikbaar én leverbaar op deze avond: geen bestelling of latere afhaling mogelijk. Eén pakket per aanwezige of gezin.

organisaties
Klik om te vergroten

Deze activiteit kadert in het Interreg-project “Meer Natuur voor Pittig Fruit”,
mede gefinancierd door Europa, de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Glabbeek.

Deel deze pagina
Afdrukken