10.000 stappenclash tijdens de gezondheidswandelingen

Publicatiedatum: 17/04/18

HELP GLABBEEK de ACTIEFSTE gemeente worden

Dit jaar bestaan de gezondheidswandelingen van Toerisme Glabbeek 10 jaar. Wij vinden het dus hoog tijd om deze uitzonderlijke prestatie proberen in de bloemetjes te zetten.
Samen met de sportdienst wil dienst Toerisme meedoen met de 10.000 stappenclash om zo de titel van actiefste gemeente te verdienen.

Deze 10.000 stappenclash staat in het teken van gezondheid en wordt mee ondersteund door de Vlaamse regering en de gezondheidssector.

Wat moeten we hier nu voor doen?

Van 1 mei tot 31 mei moeten we al onze stappen inbrengen op de 10.000stappen website en de gemeente met de meeste stappen op 31 mei zal de titel van actiefste gemeente mogen dragen.

Glabbeek staat hiervoor in de categorie van steden/gemeenten met minder dan 10.000 inwoners en als ik zie hoeveel wandelaars elk jaar deelnemen met onze gezondheidswandelingen denk ik dat we een zeer goede kans maken.

Vooraleer je dus aan een wandeling begint mag je een deelnameformulier invullen en afgeven aan de aanmeldingstafels. Schrijf zeker je e-mailadres duidelijk, want daarna krijg je een uitnodiging om je aan te melden in onze groep.

Wat ook belangrijk is natuurlijk: het feit dat je niet alleen de stappen van de wandeling kan ingeven maar ook de stappen die je dagelijks zet tijdens het huishouden of winkelen of werk e.d. (stappenteller via smartphone of stappenteller)

Hoe geef je je stappen door na de uitnodiging via mail?

 • surf naar www.10000stappen.be. Hier kan je je registreren door je e-mailadres in te vullen gevolgd door een zelf te kiezen paswoord
 • daarna krijg je een mailtje met een link in waar je nogmaals op mag klikken. Nu ben je geregistreerd
 • Zo kom je op je eigen pagina en kies je links in het scherm: zoek een groep. Daar typ je gezondheidswandelingen Glabbeek
 • Zo! Nu zie je onze groep en kan je klikken op lid maken (rechtsboven). Nu ben je een deelnemer in onze groep
 • Eenmaal deelnemer kan je je aantal stappen per dag ingeven of alleen na de gezondheidswandelingen zoals je zelf wil.
 • om even een voorbeeld te geven
  • de wandeling van 3 km komt ongeveer overeen met +- 5.000 stappen
  • de wandeling van 5 km komt ongeveer overeen met +- 8.333 stappen
  • de wandeling van 10 km komt ongeveer overeen met +- 16.667 stappen

Hopelijk doen jullie met zoveel mogelijk mee en kunnen we met enige trots en fierheid zeggen dat we de actiefste gemeente worden

Deel deze pagina
Afdrukken