Bomvolle zaal voor sport- en cultuurgala gemeente Glabbeek

Publicatiedatum: 4/06/18

Op vrijdag 1 juni ging het sport- en cultuurgala van de gemeente Glabbeek door in GC De Roos. Om de drie jaar reikt de gemeente Glabbeek haar sport- en cultuurprijzen uit aan verdienstelijke inwoners. Het gala werd prachtig muzikaal omkaderd door het lokaal jong geweld van de leerlingen van het Gemeentelijk Muziek- en Theateratelier en de presentatie was in handen van topacteurs van de 3 lokale toneelverengingen.

De startersprijs cultuur voor een beloftevolle jongere ging naar Jeff Theys die recent zijn eerste kortfilm draaide en de cultuurprijs ging naar Georges Jacquemyn die zich al jarenlang inzet voor het toneel in onze gemeente.

De Life Time Achievement Award cultuur ging naar onze lokale kunstenaar Luc De Blick en de Life Time Achievement Award erfgoed ging naar Jozef Hendrickx, de eerste voorzitter van de Heemkundige Kring Glabbeek. Deze award zijn een bronzen beeldje “het Andrèke” dat een eerbetoon is aan wijlen cultuurschepen André Debecker.

De sportprijzen gingen naar beloftevolle sportjongeren Bente Billen en Robbe Beelen (skeeleren), sportvrouw werd Ephsieny Van Roy (paardensport) en de prijs voor sportteam werd gewonnen door de Gunningenruiters (paardensport). De Life Time Achievement Award sport ging naar Pierre Bamps van voetbalclub Toekomst Bunsbeek. De sportvrouw en de Life Time Achievement Award zijn een bronzen beeldje “Het Fonske” of de trofee Fons Hendrickx.

Beiden beeldjes het Fonske en het Andrèke zijn van de hand van kunstenaar Luc De Blick en kunnen maar één keer gewonnen worden. Burgemeester Peter Reekmans huldigde in zijn toespraak alle 30 genomineerden, waaruit duidelijk blijkt dat Glabbeek een gemeente is met heel wat lokaal talent. Maar hij bedankte vooral de vele vrijwilligers van de verenigingen die ervoor zorgen dat er zo een ruim aanbod van cultuur en sport in Glabbeek mogelijk is.

Deel deze pagina
Afdrukken