Waarschuwingsfase ozon- en hitteplan geactiveerd

Publicatiedatum: 20/07/18

Het KMI verwacht dat de volgende vijf dagen de som van het verschil tussen de maximum voorspelde temperatuur’ en 25°C in Ukkel hoger zal zijn dan 17°C (waarbij enkel de positieve verschillen in rekening gebracht worden). Vandaag wordt als maximumtemperatuur in Ukkel 28°C voorspeld.

Vrijdag en de volgende dagen worden relatief hoge ozonconcentraties verwacht. Volgens de laatste voorspelling zal de Europese informatiedrempel van 180 microgram per kubieke meter lucht echter niet overschreden worden.

In België werd geopteerd om een nationaal plan op te stellen waarbij zowel drempels voor temperatuur als ozon worden gehanteerd.
Meer info hierover op www.irceline.be/nl/documentatie/faq/wat-is-het-ozon-en-hitteplan-in-belgie-en-wat-zijn-de-verschillende-fasen

Belangrijke tips bij hittegolven zijn dat je meer moet drinken dan gewoonlijk, liefst water, al mogen fruitsappen ook, maar alcohol en koffie worden het best vermeden. Je kunt ook beter binnenblijven en het lichaam regelmatig afkoelen. Zware inspanningen – en sportbeoefening – worden het best vermeden tussen 11 en 22 uur. Je draagt liefst lichte kledij en wie buiten vertoeft, brengt het best zonnebeschermende producten aan op de huid. Gevraagd wordt ook om te checken of senioren geen hulp nodig hebben en erover te waken dat kinderen en huisdieren niet alleen in een geparkeerde auto achterblijven.

Meer op www.warmedagen.be

Deel deze pagina
Afdrukken