Een veiligere schoolpoort aan de gemeenteschool in Glabbeek kan enkel als iedereen de regels respecteert

Publicatiedatum: 31/08/18

Met de start van het nieuwe schooljaar willen we nog eens zeer duidelijk wijzen op de duidelijke verkeersregels die al een jaar van toepassing zijn aan de gemeenteschool in Glabbeek.

De schoolsite aan de voorzijde werd autoluw gemaakt en er is hier een volledig parkeerverbod. Enkel de schoolbus, mindervaliden en bevoegde gemeentediensten mogen het schooldomein oprijden. Voor de school zijn er enkel twee parkeervakken voor gehandicapten en twee parkeervakken voor kort parkeren van maximaal 30 minuten. Dit kort parkeren is enkel toegelaten voor bevoegden en mensen die tijdens de schooluren een afspraak hebben op de school en dus niet om kinderen te brengen of af te halen van de school of de kinderopvang.

Op de Dries is er tussen het kruispunt met de Craenenbroekstraat en de parking van de Glazuur een volledig verbod om te parkeren of stationeren op de straat tijdens de schooldagen tussen 8 – 9.30 uur, 11 – 13 uur en 14.30 – 17.15 uur. Parkeren kan op de Glazuurparking die als stapspot voor de gemeenteschool gebruikt wordt.
Vanaf het nieuwe schooljaar hebben de leerkrachten een personeelsparking achteraan op de schoolsite en zal er dus heel wat plaats bijkomen op de parking van de Glazuur voor de (groot)ouders die hun (klein)kinderen komen afhalen. De politie zal vanaf het nieuwe schooljaar met regelmatige controles strikt toezien op de naleving van de verkeersregels en bij overtredingen onmiddellijk verbaliseren.

Deel deze pagina
Afdrukken