Autodelen in Glabbeek: hoe werkt het?

Publicatiedatum: 13/09/18

Rijd je minder dan 7.500 km per jaar of heb je sporadisch een tweede of derde wagen nodig of heb je soms nood aan een grotere auto dan is het nieuwe aanbod van autodelen in Glabbeek zeker iets voor jou!

De samenwerking van Cars4Community en Stapp.in met de steun van het gemeentebestuur, heeft geleid tot het lanceren van autodelen in Glabbeek vanaf 13 september 2018. Er wordt gestart met 2 wagens voor iedereen die er eentje nodig heeft op 2 gereserveerde autoparkings voor het gemeentehuis; een Opel Corsa en enkele weken later ook een grotere Opel Combo Life.

Een deelauto in Glabbeek gebruiken kan eenvoudig via je smartphone. Download de Stapp.in app, maak een account aan en reserveer direct een Stapp.in deelauto. In de Android of Apple store vind je deze app, registreer een aantal gegevens (naam, adres, privé of zakelijk gebruik, rijbewijsnummer, betalingsgegevens), maak een testbetaling van 1 euro en krijg onmiddellijk een tegoed van 35 euro (5 credits) en je bent vertrokken.

Reserveren, betalen, schade melden, alles gaat via de Stapp.in app. Zelfs het openen en sluiten van de auto doe je met 1 druk op de knop in je app! Je opent je Stapp.in app, komt in je reservering terecht, de auto koppelt zich via Bluetooth aan jouw telefoon (zorg ervoor dat bij “instellingen” de keyless entry system aan staat), je beantwoordt een aantal vragen, maakt foto’s van eventuele schade aan het voertuig en de deelauto opent. In de wagen ligt een sleutel die op basis van je reservering het mogelijk maakt om de wagen te starten. En rijden maar! Van jou wordt enkel verwacht dat je de verkeersregels respecteert en een heer/dame bent in het verkeer. Bij einde van het gebruik van de wagen, zet je deze terug op de daarvoor voorbehouden parking voor het gemeentehuis, je klikt op het dichten slot in de app en de wagen sluit. Controleer even of de wagen effectief gesloten is.

Op dat moment gebeurt de afrekening op basis van de tijd (4 euro per uur voor de kleine auto en 5 euro voor de grotere) plus het aantal km (0.30 euro per km). Twee uurtjes naar familie op de koffie met de Opel Corsa kost je 24.8 euro (2 x 4 euro plus 56 km x 0.3 euro) of minder dan 1/4 van de prijs van een taxi.

In de Stapp.in app vind je verder veel bijkomende informatie: veel gestelde vragen, hoeveel je hebt gereden, welke credits je nog hebt (1 credit is vijf euro), ... De eerste keer is even zoeken, de volgende keren eenvoudig als betalen met de smartphone!

Image1
Klik om te vergroten

Deel deze pagina
Afdrukken