De uitslag van de verkiezingen voor de nieuwe kindergemeenteraad in Glabbeek

Publicatiedatum: 2/10/18

Op dinsdag 2 oktober 2018 werden in de drie scholen van Glabbeek de resultaten van de verkiezing van de nieuwe kindergemeenteraad bekend gemaakt door de burgemeester en de schepen van jeugd.

De resultaten per school
- De school van Bunsbeek heeft 5 verkozenen en levert met Ouren Poffé (6de leerjaar) ook voor de derde keer al de kinderburgemeester. Daarnaast worden Kobe Gooris (6de leerjaar) en Maja Andries (4de leerjaar) kinderschepenen en Yaro Maho (4de leerjaar) en Leander Op de Kamp (6de leerjaar) zijn de nieuwe kindergemeenteraadsleden voor de school van Bunsbeek.
- De school van Glabbeek heeft 9 verkozenen, waarvan 2 kinderschepenen. Grim Marcinkowski (6de leerjaar) wordt kinderschepen en ook Senne Houben (6de leerjaar) en Finn Govaerts (5de leerjaar) worden door een gelijk aantal stemmen elk een jaar kinderschepen. De andere kindergemeenteraadsleden voor de school Glabbeek zijn: Fleur Wauters (5de leerjaar), Wannes Demarsin (6de leerjaar), Nona Duerinckx (6de leerjaar), Rune Knops (5de leerjaar), Martha Lambeir (4de leerjaar) en Kaat Verlinden (6de leerjaar).
- De school van Kapellen heeft 3 verkozen kindergemeenteraadsleden, waarvan 1 kinderschepen: Emma Amegor (5de leerjaar), Filien Verleye (5de leerjaar) en Jitte Brughmans (5de leerjaar). Door een gelijk aantal stemmen zijn Emma Amegor en Filien Verleye elk een haar kinderschepen.

Deel deze pagina
Afdrukken