Infoavond aanleg riolering Walmersumstraat te Bunsbeek op 18 maart 2019

Publicatiedatum: 27/02/19

Aquafin bereidt momenteel de uitvoering voor van het project ‘Aanleg 2DWA-riolering in de Walmersumstraat te Bunsbeek’. We vinden het belangrijk u zo vroeg mogelijk op de hoogte te stellen van de werken die in uw buurt zijn gepland. We nodigen u daarom uit op een informatieavond, die plaats vindt op maandag 18 maart 2019 om 20 uur in GC De Roos, Grotestraat 31 in Glabbeek.

De projectverantwoordelijke van Aquafin en de vertegenwoordigers van de gemeente Glabbeek zullen er de werken toelichten en aansluitend uw vragen beantwoorden.

Beschrijving van de werken

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 100 inwoners uit Glabbeek dat nu nog rechtstreeks in de Velpe belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Om dit te realiseren, zal Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in gedeeltes van de Walmersumstraat en Baakstraat. Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terechtkomen in de toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie ter hoogte van de Tiensesteenweg. Het propere regenwater wordt aangesloten op een nieuwe buffergracht die in verbinding zal staan met een oude zijtak van de Velpe. Ook de eigenaars van de woningen langs het tracé van de werken dienen het regenwater af te koppelen van de riolering. Een afkoppelingsdeskundige zal de eigenaars adviseren over hoe deze afkoppeling het best gebeurt. De afkoppelingsdeskundige zal dit verder toelichten op de infoavond.

Timing

Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd, wat betekent dat het detailontwerp nu in opmaak is. De vereiste omgevingsvergunning zal nu aangevraagd worden. De werken zelf zullen vermoedelijk voorjaar 2020 starten.

Deel deze pagina
Afdrukken