Het GMTA wordt een filiaal van het gesubsidieerd kunstonderwijs ART

Publicatiedatum: 12/04/19

Na Hoegaarden, Boutersem, Kortenaken, Tielt-Winge en Tienen treedt ook het gemeentelijk muziek- en theateratelier (GMTA) Glabbeek toe tot de regionale kunstacademie ART regio Tienen.

De lessen zullen blijven plaatsvinden in lokalen van de gemeenteschool in Glabbeek. De lesgelden van de leerlingen zullen vanaf volgend schooljaar heel wat lager liggen dankzij het gesubsidieerd lespersoneel.
Vandaag betalen leerlingen uit Glabbeek 160 euro en leerlingen van buiten Glabbeek 180 euro per schooljaar. Vanaf volgend schooljaar betalen -18-jarigen 65 euro, studenten tussen 18 en 24 jaar 129 euro en volwassenen 307 euro. Voor een tweede kind (-18) betaal je 42 euro. Tot slot zijn er ook sociale tarieven voorzien.
Het aanbod bestaat uit lessen piano, gitaar, zang, drum, notenleer, fluit, viool en woord. Maar als minstens vijf leerlingen inschrijven voor een ander instrument, breiden we ons lesaanbod uit.
Samengevat zorgen we er als gemeente voor dat we de eigenheid van ons GMTA in de toekomst blijven behouden, maar onze inwoners veel goedkoper kunstonderwijs zullen kunnen aanbieden. De leerlingen krijgen tegen het einde van het schooljaar in juni nog alle praktische informatie over wat er voor hen exact wijzigt in de toekomst

Deel deze pagina
Afdrukken