Gebruikte frituuroliën en -vetten

Laat je gebruikte frituuroliën en -vetten niet rondspoken!

Logo_Valorfrit_CMYK_BaselNL
Klik om te vergroten
Er zijn twee goede redenen om je op een correcte manier van gebruikte frituurolie, frituurvet of fondueolie te ontdoen. Ten eerste zijn deze afvalstoffen erg belastend voor het milieu en ten tweede kunnen ze nuttig gerecycleerd worden.

Toch belandt een groot gedeelte van de gebruikte frituuroliën of -vetten in gootsteen, toilet, tuin of riool, of gewoon tussen het restafval. Daardoor spoken er nog heel wat gebruikte frituuroliën en -vetten rond in ons milieu. Ze kunnen veel schade berokkenen, zoals verstopte afvoerbuizen en leidingen. Dat kan op zijn beurt leiden tot lekken of zelfs overstromingen, maar ook tot bodemvervuiling en vervuiling van het  oppervlakte- en dieptewater.

Goed genoeg voor een tweede leven

Alle gebruikte frituuroliën en -vetten die correct worden ingezameld via het containerpark, kunnen nuttig worden gerecycleerd en hergebruikt. Zo wordt het merendeel van de ingezamelde oliën en -vetten verwerkt tot milieuvriendelijke biodiesel. De rest wordt gebruikt voor energieopwekking en verwerkt in producten als pershout, plastic, industriële zepen, smeermiddelen … De verwerking van gebruikte frituurolie, fondueolie of gebruikt frituurvet in dierenvoeding is door de Europese wet verboden omwille van de voedselveiligheid.

Breng dus altijd je gebruikte frituurvetten of -oliën naar het containerpark.

Voor meer informatie...

kan je terecht op www.valorfrit.be of bij EcoWerf op 0800/97 0 97.

Contact

Milieu
Grotestraat 33
3380 Glabbeek
016/77.29.37
016/77.18.38
Marjolein Moerman

Openingsuren

Ma. - vr.: 9 tot 12 uur

Maandag: 18 tot 20 uur

Woensdag: 14 tot 16 uur