Gemeente Glabbeek is pilootgemeente voor gratis online ondernemersplatform van Unizo

Publicatiedatum: 30/03/20

Onder impuls van Unizo lanceert VlaanderenOnline dit ondernemersplatform tijdens de coronacrisis. Zo kunnen we de ondernemers zoals apotheken en voedingszaken die open blijven maximaal ondersteunen en hun klanten informeren. Via deze handige online tool kan je als klant ontdekken welke handelszaken in jouw gemeente open zijn op welke dagen en bij welke winkels je kan bestellen voor afhaal of thuislevering. Want vandaag is het voor veel winkels en organisaties geen evidentie om zich te organiseren tijdens deze coronacrisis. Met een roodgloeiende telefoon en een overspoelde mailbox tot gevolg. Daarom het initiatief van dit platform dat de gemeenten gratis kunnen gebruiken om vooral in crisistijden hun lokale ondernemers een extra real time digitaal uithangbord te geven. Zo kunnen zij makkelijk via dit platform hun (aangepaste) openingsuren communiceren, maar ook of er bij hen afhaling of thuislevering mogelijk is. En de inwoners weten meteen waar ze nog in hun gemeente terecht kunnen.

De gemeente Glabbeek is de pilootgemeente waar dit ondernemersplatform vandaag gelanceerd werd, maar het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Vlaamse gemeenten mee aansluiten. Intussen werden de gemeenten in het Hageland al gecontacteerd om mee te doen. De onlinetool is voor de gemeente Glabbeek al volledig en bereikbaar via https://vlaanderenonline.be/glabbeek/.  

Tom Devos (VlaanderenOnline): “Met dit nieuw ondernemersplatform willen we tijdens de coronacrisis onze ondernemers maximaal ondersteunen, maar ook hun klanten nog sneller online hun weg doen vinden naar deze handelszaken. Door naar één handige pagina online te gaan krijg je een overzicht van alle noodzakelijke handelszaken die er per gemeente open blijven, wanneer ze bereikbaar zijn en vooral of afhalen en thuislevering mogelijk is. Na de lancering in Glabbeek doen we een oproep naar alle andere gemeenten om hierin gratis mee te stappen.”

Mario Vanhellemont (Unizo Hageland): “Wij zijn verheugd dat we met dit platform onze lokale ondernemers een hart onder de riem kunnen steken. We staan intussen al nauw in contact met de burgemeesters in het Hageland om samen een overzicht te maken van de handelszaken in hun gemeente en hun aanbod tijdens de coronacrisis. Zo kregen we na Glabbeek al positief antwoord uit Tienen, Bekkevoort, Linter en Tielt-Winge.”

Burgemeester Peter Reekmans: “Glabbeek moest geen twee keer nadenken over de vraag van Unizo Hageland om pilootgemeente van de nieuwe onlinetool te worden. Als gemeentebestuur ondersteunen we tijdens de coronacrisis onze lokale middenstanders met alle middelen. Zo zorgden we er al voor dat met financiële ondersteuning van de gemeente er in alle apotheken en voedingszaken in Glabbeek er een plexischerm geplaatst werd aan de winkelkassa’s. Dit initiatief zorgt ervoor dat de winkeliers, hun personeel en hun klanten maximaal beschermd zijn tegen het coronavirus. Ouderen kunnen ook al een week gebruik maken van onze gratis gemeentelijke boodschappendienst. Maar dankzij dit nieuw ondernemersplatform kunnen de inwoners nu ook op één website makkelijk ontdekken wat de openingsuren zijn en bij welke handelszaken men ook kan afhalen of kan laten thuisleveren. Vooral voor mensen die werken is dit enorm handig om sneller hun weg te vinden naar al deze handelszaken. Ik hoop dat vele andere gemeenten mee in dit schitterend project stappen.”

Tom Devos (VlaanderenOnline): “We blijven inspelen op de richtlijnen van de overheid. Zo werkt ons team intussen nog verder om deze applicatie te voorzien van een nog snellere manier voor afhaling en thuislevering mogelijk te maken, waarbij men via het platform ook onmiddellijk van thuis al de betaling kan uitvoeren. Zo kunnen we onze ondernemingen en inwoners perfect ondersteunen in deze coronacrisis en aankopen door contactloos betalen nog veiliger te maken voor winkelier en klant. Met ons platform dragen we vooral bij om de social distancing te verhogen en minder mensen te dwingen voor aankopen met elkaar in contact te moeten komen.”

Alle informatie kan je vinden op www.vlaanderenonline.be. Je bedrijf kan je makkelijk registreren op de website. Ben je gemeentebestuur of ondernemersvereniging, zet dan jouw gemeente online met een mail naar hello@vlaanderenonline.be.

Deel deze pagina
Afdrukken