Informatie over de zomerschool in Glabbeek!

Publicatiedatum: 19/06/20

Van 6 juli tot 1 augustus '20 organiseert de gemeente Glabbeek in samenwerking met de drie scholen in ons dorp een zomerschool. Deze zal plaatsvinden in de gebouwen van de Vrije Basisschool De Duizendpoot gelegen Schoolstraat 27 te Bunsbeek en dit elke dag tussen. 8.30 uur en 12.30 uur. Dit aanbod is volledig kosteloos en alle kinderen kunnen zich hier op vrijwillige basis voor inschrijven.

Was is het doel van de zomerschool?
Tijdens de periode van afstandsonderwijs was het soms moeilijk voor leerlingen om alle aangeboden leerstof zelfstandig in te werken en te oefenen. In samenspraak met leerkrachten en ouders wordt bekeken welke leerstof belangrijk is om vlot te kunnen starten in september. Tijdens de zomerschool oefenen de kinderen verder op deze leerstof in kleine groepjes en onder begeleiding van onder andere ervaren logopedisten en pedagogisch geschoolde begeleiders. Op een speelse, didactische manier worden de vaardigheden van elk kind gestimuleerd en  trachten we hun zelfvertrouwen te versterken. Zo kunnen eventuele tekorten bijgewerkt worden en kunnen de kinderen in september met versterkt vertrouwen aan het nieuwe schooljaar beginnen.

Wat houdt de zomerschool in?
De zomerschool gaat in Glabbeek door van 6 juli tot en met 1 augustus en dit steeds in de voormiddag. Tijdens deze halve dagen voorzien we een aanbod op maat van elk kind. Dit aanbod wordt bepaald in afstemming met de leerkracht van elk kind en de ouders. Tijdens deze halve dag wordt er intensief geoefend in kleine groep. Elk kind volgt een individueel traject waarbij vertrokken wordt vanuit zijn of haar persoonlijke zorgvraag. De focus ligt op het inoefenen van basisleerstof en het verbeteren van studievaardigheden.

Wat nemen we mee?

Drinkbus, een tussendoortje, een fruitje ,een pennenzak en een schriftje.

Inschrijven kan tot 2 juli 2020 via e-mail naar wouter.heeren@glabbeek.be of hilde.holsbeeks@glabbeek.be met vermelding van de naam van uw kind, uw contactgegevens, de school en de klas dit schooljaar.

Deel deze pagina
Afdrukken