Gemeente sluit tijdelijk douches en kleedkamers van alle sportinfrastructuren na besmettingen in voetbalclub

Publicatiedatum: 12/10/20

De gemeente Glabbeek sluit tijdelijk de douches en kleedkamers van alle sportinfrastructuren in de gemeente naar aanleiding van een broeihaard van besmettingen bij één voetbalclub in de gemeente.  Het douche- en kleedkamerverbod via een besluit van de burgemeester gaat in met onmiddellijke ingang en geldt tot de besmettingsgolf onder controle is.

Glabbeek had de voorbije dagen 6 nieuwe coronabesmettingen, waarvan de helft gelinkt is aan medewerkers van de voetbalclub VZ Glabbeek.  De kantine van deze voetbalclub werd vandaag door de burgemeester met onmiddellijke ingang gesloten voor onbepaalde periode. Afgelopen dagen werden er al meerdere medewerkers van de voetbal in Glabbeek getest. En intussen is het lokaal tracingteam van de gemeente alle contacten verder in kaart aan het brengen en wordt onderzocht welke personen een hoog risicocontact hadden en dus nog moeten getest worden.
Wij volgen als gemeente de situatie zeer accuraat op en spelen enorm kort op de bal om de ontstane bron van besmetting snel te kunnen indijken. We namen dit weekend al verschillende preventieve maatregelen en nemen daarom nu nog bijkomende maatregelen. Er is geen reden voor paniek, maar mensen die de afgelopen dagen in de voetbalkantine van Glabbeek geweest zijn en ziektesymptomen hebben, laten zich uit voorzorg wel best onmiddellijk testen via hun huisarts. Personen die op de voetbal aanwezig waren en die familie hebben in een woonzorgcentrum wordt gevraagd hun bezoek hier uit te stellen en eveneens direct contact met oudere familieleden momenteel te vermijden. Wij willen de huisartsen, onze lokale contacttracers en bestuur van de voetbal bedanken voor hun medewerking.

Deel deze pagina
Afdrukken