Cultuurbeleidsplan

Het lokaal cultuurbeleid wordt omschreven in het cultuurbeleidsplan dat Glabbeek en Bekkevoort gezamenlijk opstelden. Dit plan beschrijft de beleidslijnen die beide gemeenten willen uitzetten op het vlak van cultuur en bibliotheek. Het cultuurbeleidsplan 2008 - 2013 is momenteel in uitvoering. Nieuw vanaf deze beleidsperiode is de integratie van de bibliotheek in het cultuurbeleidsplan.

Welke routes zullen we de komende jaren volgen doorheen ons cultureel en landelijk landschap?

  • We willen het aanbod van culturele diensten en activiteiten voor zoveel mogelijk doelgroepen behouden, uitbreiden en vernieuwen om alle inwoners te stimuleren tot cultuurparticipatie.
  • We creëren en stimuleren ontmoetingskansen voor de inwoners en willen zo kansen bieden om de sociale cohesie en verdraagzaamheid te vergroten door uitwisseling van persoonlijke ervaringen en door het leren van elkaar.
  • We inventariseren, bewaren, ontsluiten en promoten het lokale erfgoed opdat kennis van de wortels van de lokale samenleving gedeelde kennis kan worden voor elke inwoner. Dit kan bijdragen tot de verrijking van ieders culturele identiteit.
  • We willen de inwoners door educatie en informatie op weg helpen om zich maatschappelijk, sociaal, economisch, cultureel en persoonlijk te ontplooien.

Documenten

Contact

Cultuur
Stationsstraat 14
3381 Kapellen
016/77.93.93
016/77.18.38
Alain Goyens

Openingsuren

Ma. - vr.: 9 tot 12 uur

Woensdag: 14 tot 16 uur