Jeugdwerk + vorming

Kadervorming

Wat zijn de mogelijkheden? Klik hier voor een overzicht. controleer regelmatig voor wijzigingen en of extra opleidingen.

Misschien ben je al aangesloten bij een jeugdvereniging en denk je in leiding te gaan?
Of misschien zegt het je wat om monitor te worden tijdens de gemeentelijke grabbelpas of swapwerking?

Je wil creatieve impulsen, nieuwe inzichten, goede voorbeelden en de kans om stil te staan bij je eigen begeleidingshouding?
Je wil zelf proberen en experimenteren in een veilig kader?
Samenwerken, een steun in de rug, ervaring uitwisselen en feedback krijgen over je eigen functioneren staan je wel aan?

Er zijn verschillende organisaties die cursussen voor animator, hoofdanimator en instructor in het jeugdwerk organiseren. De meeste cursussen worden georganiseerd tijdens de schoolvakanties en duren ongeveer een week. Na een cursus heb je de nodige bagage meegekregen om een bewustere begeleider te worden dan ervoor.

De jeugddienst gaat ervan uit dat vorming in grote mate bijdraagt aan de kwaliteit van het jeugdwerk. Gevormde jeugdwerkers krikken het peil van de jeugdwerkinitiatieven in de gemeente omhoog. Daarom stimuleert de jeugddienst het volgen van een cursus door het uitkeren van een subsidie. Op die manier krijg je een deel van je inschrijvingsgeld terug.

Zegt het je wat?
Stuur dan een mailtje naar jeugd@glabbeek.be en je krijgt het subsidiereglement in je mailbox.
Wil je meer info over de cursussen kom dan even langs op het gemeentehuis. Wij hebben tal van interessante folders over mogelijke cursussen.

Contact

Jeugd
Grotestraat 33
3380 Glabbeek
016/77.29.28
016/77.18.38
Wouter Heeren

Openingsuren

Ma. - vr.: 9 tot 12 uur

Maandag: 18 tot 20 uur

Woensdag: 14 tot 16 uur