MEGA + JAT

JAT - "Mis geen kus met de nieuwjaarsbus"

Elk jaar opnieuw zoeken wij een manier om onze feestende jeugd op oudejaarsnacht veilig te vervoeren. Jeugdhuis de bunker zorgt sowieso voor vervoer huiswaarts in de vroege uurtjes maar het JAT Tienen zorgt dat men tussen de feestjes in Tienen en Glabbeek kan pendelen. In Tienen kan je dan verder reizen naar andere feestjes. Het Jat rijdt met allemaal vrijwilligers om de mensen te vervoeren. Een groot voordeel voor onze gemeente is ook dat zij aparte auto's  inzetten om de mensen ook aan huis te komen halen en naar een hun restaurant of familie te vervoeren binnen de deelnemende gemeenten weliswaar.

MEGA staat voor "Mijn Eigen Goed Antwoord"

Scholen, CLB, politie, jeugddiensten en ouderverenigingen slaan de handen in elkaar om het project vorm te geven.
MEGA richt zich specifiek naar leerlingen uit het 6de leerjaar (of de derde graadklas) en tracht de kinderen gedurende 10 lessen te wijzen op de gevaren en verleidingen van oa. ongezonde voeding, computerspelletjes, alcohol, drugs, ...
Daarnaast leert en oefent men met de kinderen ook vaardigheden om 'neen' te zeggen tegen deze verleidingen; om een eigen positieve keuze te maken en om in uiteenlopende situaties hun eigen mening en antwoord op een gepaste manier te uiten.

Contact

Jeugd
Grotestraat 33
3380 Glabbeek
016/77.29.28
016/77.18.38
Wouter Heeren

Openingsuren

Ma. - vr.: 9 tot 12 uur

Maandag: 18 tot 20 uur

Woensdag: 14 tot 16 uur